Ніжний домашній зефір, який просто тане в роті. Господині на замітку.
Зефір за цим рецептом називається маршмеллоу. Він зараз дуже популярний в кав’ярнях та його обожнюють діти. Такий десерт виходить надзвичайно ніжний, м’який та неймовірно смачний. Маршмеллоу можна смажити на вогні та додавати до гарячих напоїв: кави або какао.
Інгредієнти:
- Цукор пісок 4 скл.;
- Желатин 30 гр.;
- Лимонна кислота 1 ч. л.;
- Сода харчова 0,5 ч. л.;
- Вода 350 мл.
Спосіб приготування:
- Змішайте желатин та 100 мл води й залиште набухати.
- В каструлю покладіть цукор, 250 мл води та варіть на середньому вогні постійно мішаючи до прозорого стану.
- Після закипання поваріть 3 хвилини, зніміть з вогню та додайте желатин.
- Розмішайте до повного розчинення та починайте збивати міксером на максимальній швидкості.
- Через 5 хвилин зупиніться, додайте лимонну кислоту та соду й продовжуйте збивати.
- Через 10-15 хвилин зупиніться, маса повинна бути щільна та спадати повільною товстою стрічкою.
- Змастіть килимок або тацю рослинною олією.
- Перекладіть масу в кондитерський мішок з насадкою та відсадіть зефір на підготовлену поверхню.
- Залиште стабілізуватися на 4 години.
- Присипте готові зефірини цукровою пудрою або кукурудзяним крохмалем та обережно склейте попарно між собою.
Якщо воду в рецепті замінити на будь-який сік, то десерт вийде з ароматом та смаком обраного інгредієнта.
Смачного!