Пісні пиріжки з картоплею та грибами. Виходять дуже смачні та ситні.
Картопляні пиріжки доповнять ваше меню у Великодній піст. Досить трудомісткі в приготуванні, але дуже смачні, апетитні та ситні.
Інгредієнти:
Тісто:
- Пшеничне борошно 3 скл.;
- Дріжджі сухі 1 ч. л.;
- Цукор пісок 2 ст. л.;
- Чиста вода 1 скл.;
- Оливкова олія 3/4 скл.;
- Морська сіль 1/2 ч. л.
Начинка:
- Картопля 4 шт.;
- Свіжі гриби 300 гр.;
- Часник 2 зубчики;
- Ріпчаста цибуля 2 шт.;
- Олія оливкова;
- Морська сіль;
- Перець мелений чорний.
Спосіб приготування:
- До дріжджів додайте теплу воду 2-3 ст. л., борошно 1 ст. л., змішайте все добре між собою та залишіть хвилин на 10, щоб опара піднялась.
- У просіяному через сито борошні зробіть воронку, додайте цукор, сіль, влийте залишок теплої води, оливкову олію, суміш дріжджову та замісіть тісто за допомогою дерев’яної ложки. Місіть тісто хвилин 15, щоб воно стало м’яким та еластичним.
- З тіста зробіть кулю, покладіть у миску, присипте зверху борошном та накрийте рушником. Залиште підійматись приблизно на одну годину.
- Тісто вимісіть ще раз та поставте знову підійматись.
- Відваріть картоплю у «мундирах», охолодіть, почистьте та наріжте на невеликі кубики.
- Подрібніть ріпчасту цибулю, часник та обсмажте на пательні в оливковій олії до прозорості.
- Додайте гриби та смажте поки не випарується уся волога до золотистого кольору.
- Грибну суміш змішайте з картоплею, поперчіть, посоліть та залиште охолоджуватись.
- Готове дріжджове тісто розділіть на невеличкі однакові кульки, покладіть усередину кожної начинку та добре защипніть краї.
- Деко застеліть папером для випікання та покладіть на нього пиріжки, прикрийте рушником, залиште хвилин на 20.
- Потім змастіть верх пиріжків олією чи завареним міцно чаєм.
- Випікайте у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці, 20 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
Смачного!