Путін заборонив росіянам використовувати без потреби іноземні слова

Російський диктатор Владімір Путін підписав закон про неприпустимість використання іноземних слів на державному рівні. Винятком є ті, які не мають аналогів у російській мові та містяться в нормативних словниках.

Про це повідомили на порталі правової інформації, інформує 24 Канал. Так, у нормативних словниках буде зафіксовано перелік іноземних слів, які мають аналоги у російській мові, вживання яких допустимо.

Путін заборонив росіянам використовувати іноземні слова

У законі мовиться, що при використанні російської мови не допускається вживання слів і виразів, що “не відповідають нормам сучасної російської літературної мови”, за винятком іноземних слів, які не мають загальновживаних аналогів у російській мові та перелік яких міститься в нормативних словниках.

У відповідному документі зазначається, що при використанні російської мови як державної у сферах її обов’язкового застосування росіяни повинні дотримуватися норм сучасної російської мови. Під ними розуміється сукупність мовних засобів та правила їхнього використання, зафіксовані у нормативних словниках, довідниках та граматиках.

Закон Путіна про використання іноземних слів / Скриншоти

Путін заборонив у Росії мітинги

У грудні 2022 року Владімір Путін заборонив росіянам влаштовувати акції у приміщеннях держорганів; школах, лікарнях та поблизу них; в аеропортах і портах; на вокзалах; у церквах та поблизу них та біля об’єктів життєзабезпечення.

Раніше росіянам вже заборонили масові акції біля резиденцій Путіна, судів, екстрених оперативних служб та федеральної служби виконання покарань.

ЗСУ йдуть в контрнаступ! Ми одразу повідомимо про звільнені міста в нашому телеграм

Новий закон диктатора передбачає, що влада на місцях може корегувати обмеження й запроваджувати нові. Такі дії “зумовлені історичними, культурними, іншими об’єктивними особливостями суб’єкта”.

Джерело