НАРЕШТІ! Судді, чиновники – засуджені з конфіскацією вже почали відбувати покарання

Prosud

Продовжуємо розповідати про 106 перших вироків ухвалених Вищим Антикорупційним судом.

На інфографіці ті з них, що набрали законної сили, а отже засуджені вже почали відбувати покарання.

Ось деякі з них:

✔Геннадій Дьяченко (ексдиректор Нацпроєкту “Повітряний експрес”) – 11 років з конфіскацією та Іван Радик (директор приватного товариства) – 10,5 років з конфіскацією. За що: розтрата 116 млн грн, які засуджені тепер мають відшкодувати.

✔Андрій Рачков (експосадовець Інституту титану) – 10 років з конфіскацією майна (заочно) і зобов’язанням відшкодувати збитки. За що: збитки на $1,25 млн.

✔Павло Меденцев (суддя Господарського суду Одеської області) – 9 років з конфіскацією (заочно). За що: хабар у 570 тис. грн. Суд конфіскував 250 тис. грн.

✔Костянтин Старовойт (екскерівник дочірнього підприємства “Кіровоградгазу”) – 8 років із конфіскацією авто. За що: замах на розтрату 8,6 млн грн. Розкраданню вдалося запобігти.
✔Орест Фурдичко (ексдиректору Інституту агроекології та природокористування НААН України) – 8 років із конфіскацією. За що: хабар у $500 тис.

✔Андрій Новак і Олександр Білик (колишні судді Голосіївського суду Києва) – 7 та 7,5 року ув’язнення з конфіскацією майна. За що: хабар у $8 тис.

А більше в статті за посиланням у коментарях

Джерело