Мер Полтави Мамай виплачував 571 862 грн. домогосподаркам, які у нього прибирали та готували їжу

Ігор Мосійчук

Мамаю вручили обвинувальний акт, справа вже в суді

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно міського голови Полтави Олександра Мамая. Його обвинувачують у розтраті півмільйона гривень, які були виплачені домогосподаркам Мамая як заробітна платня в комунальній організації «Інститут розвитку міста».

За версією обвинувачення, мер Полтави Олександр Мамай у змові з директоркою комунальної організації «Інститут розвитку міста» Тетяною Татаріною та бухгалтеркою підприємства Оксаною Шпіньовою влаштували на роботу в підприємство Ольгу Кубай та Валентину Кропивну.

Фактично вони не виконували ніякої роботу на підприємстві, а прибирали та готували їжу за місцями проживання мера Полтави Олександра Мамая та матері його дітей Олени Кнуренко, тобто були домогосподарками.

За це вони отримували заробітну плату від КО «Інститут розвитку міста», а до табелів обліку використання робочого часу вносилися недостовірні відомості. Таким чином, місцевому бюджету було завдано збитків у сумі 571 862 грн, які були виплачені як зарплатня Кубай та Кропивні.

Джерело