“Якщо ти БІДНИЙ ухилянт, твоя доля – утонутu в річці Тисі; а двох внуків олігарха суркіса – спокійно випускають без перевірок”. ФОТО

Андрій Маршал зараз тут: КПП «Вилок» / Border checkpoint «Vylok».

368-й день війни…

ПЕРШІ ДВА ФОТО: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України рапортує ЩОДЕННО про десятки затриманих чоловіків призовного віку при спробі порушення нашого кордону з Угорщиною та Румунією.

Крім того, рапортують, що румунські прикордонники виявили на березі річки Тиса померлого 52-річного громадянина України у гідрокостюмі (змовчавши, що румунські прикордонники на своїй стороні кордону річки Тиси виявили ТРЬОХ громадян України і один з яких помер).

ТРЕТЄ ФОТО: два внуки олігарха суркіса – призовного віку 21 та 29 років, яких ті ж самі прикордонники Західного регіонального управління Держприкордонслужби України спокійно випустили без перевірок на прикордонному пункті “Вилок”, що знаходиться в Берегівському районі Закарпатскої області (ПІСЛЯ заборони виїзду всім чоловікам призовного віку).

Якщо ти БІДНИЙ громадянин України – твоя доля не завидна:

– утонути в річці Тисі;

– замерзнути на схилі гори Піп Іван;

– поповнити статистику поліції як УХИЛЯНТ чи порушник кордону, отримавши кримінальну статтю/строк.
Третина населення України від початку війни втратили роботу, жити немає за що! А виїхати в Європу і щось заробити – бідному не можна!

А для багатих – всі закони не писані! Виїзд за кордон? Без проблем! Особистий наряд прикордонників та митників на пункті Вилок не огляне ні валізи з десятками мільйонів євро ні зупине дітей/внуків призовного віку! (Один і той же наряд випустив і внуків суркіса з валізами без перевірок і в інший день – дружину котвіцького (водія авякяна) з мільйонами євро в валізах БЕЗ ПЕРЕВІРКИ!)

Військомат (ТСЦ) ні багатих ні їх дітей/внуків не хапає як скот і в бус не тягне, багатих НЕ мобілізують, будьТЕ відвертими..

А прем’єр-міністр Шмигаль сцить в очі і каже це вода, пийте:
«Сьогодні в Україні немає системної корупції. Поодинокі прояви корупції — я наголошую на слові “поодинокі” — не толеруються, з ними негайно борються» (С)
Поодинокі – це ці бідні худі хлопці на фото затримання??? Чи десятки тисяч виїхавших за 3000-7000 $ “як волонтери” і не повернувшихся по системі ШЛЯХ???

А системна ПОГОЛОВНА ЩОДЕННА корупція і на митниці і у прикордонників і в поліції не бачиться взагалі?
Чи є ще хтось не в курсі, що за гроші спокійно можна виїхати за кордон, а якщо ти бідний і немає на хабар – то “НІ!”????
Чи таке СИСТЕМНЕ корумповане блядство скрізь Вас і надалі влаштовує?

На зображенні може бути: 3 людини, військова форма та на відкритому повітрі
На зображенні може бути: 3 людини та військова форма

На зображенні може бути: 2 людини та текст

Джерело