Будьте обережні! До України завезли партію рису, що містить смертельно небезпечний канцероген

До України потрапила партія небезпечного рису для ризотто. Крупу експортувався з Італії. У ньому перевищено допустимий рівень кадмію.

Як йдеться в заяві Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

Наголошується, що виробник рису- Sapori Nostrani di Giorgio Turco, Italy; трейдер – WB Polska Sp. z o.o., Poland) до України. Одержувач – ТзОВ “БЮРО ВИН”, м. Київ.

“Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області або звертайтесь до територіальних управлінь”, – йдеться в зяяві відомства.

Небезпека кадмію.

Кадмій накопичується в трубчастих кістках, підшлунковій залозі, селезінці, але особливо в нирках. Період його напіввиведення з організму становить від 10 до 30 років.

Речовина має токсичну дію на нирки, кісткову і дихальну системи. Його відносять до числа канцерогенів, небезпечних для людини.

Нагадаємо, до України завезли партію горіхів їз Бразилії з підвищеним вмістом афлатоксинів, які викликають появу раку печінки.

У них – перевищення максимального рівня афлотоксинів – отруйна речовина для людей і тварин, яку виділяють деякі види мікроскопічних цвілевих грибів.

Джерело