Перші танки Leopard 2 вже прибули в Україну, – міністр оборони Польщі

У річницю широкомасштабного вторгнення Росії, 24 лютого, Польща оголосила про відправку перших танків Києву. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що перші ,бойові танки Leopard 2 вже прибули в Україну

Таке оголошення він зробив під час засідання Ради національної безпеки, скликане польським президентом Анджеєм Дудою. Про це повідомляє Reuters.

“В Україну прибули перші польські танки Leopard”, – заявив Блащак.

Варто зазначити, що прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький 24 лютого, у річницю вторгнення Росії, прибув із візитом до Києва. Він та його український колега Денис Шмигаль поклали квіти до Стіни пам’яті загиблих за Україну. Мета візиту Моравецького – “дати чіткий та вимірний сигнал” про подальшу підтримку України у захисті від російської агресії.

Варто зазначити, що у річницю початку повномасштабного вторгнення Росії, 24 лютого, США оголосили про новий пакет військової допомоги України на 2 мільярди доларів. Озброєння, які до нього увійдуть, будуть поставлені не із запасів Пентагону, їх спеціально для України виготовлять американські збройові компанії.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у річницю вторгнення РФ в Україну президент України Володимир Зеленський заявив, що за “кожне завтра” необхідно боротися, і висловив упевненість у тому, що Україна переможе ворога.

А головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначив, що дев’ять років війни зробили українців міцнішими за бетон і сталь.

Джерело