“45 секунд для матері в Україні”: Німеччина вразила промовою в ООН. Відео

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала країни ООН надати чіткий сигнал Росії для припинення війни проти України.

“Сьогодні кожен із нас має прийняти рішення: стояти в ізоляції з гнобителем – чи стояти разом за мир. Кожен із нас, присутніх тут сьогодні, має можливість зробити свій внесок у цей мирний план”, – заявила Бербок під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН.

Вона наголосила, що за підсумками голосування за резолюцію щодо формули миру, яка запропанована Україною, має бути зрозуміло, що агресор має зупинитися.

“Це не мир, коли агресор каже своїй жертві просто здатися. І це не мир, коли агресор отримує винагороду за своє безрозсудне насильство. Росія повинна повернутися до Статуту ООН”, – заявила міністр.

Бербок відкинула критику на адресу німецьких і західних поставок зброї в Україну, заявивши, що уряд Німеччини вважав за краще б витратити час і гроші на освіту, соціальну справедливість і боротьбу з кліматичною кризою.

“Якщо Росія припинить воювати, ця війна закінчиться. Якщо Україна перестане воювати, це буде кінець України. Страждання від конфлікту – викрадення, зґвалтування і тортури – триватимуть.

о

А зяючі рани по всьому світу від голоду, інфляції та нестачі енергії не зможуть затягнутися”, – заявила глава МЗС Німеччини

Джерело