Цього озера льдовикового походження на фото скоро не стане. Бо туди де приходять люди з метою мутити велике бабло

Ohsoyka photography is at Свидовець:

Цього озера на фото скоро не стане. Як і красивого пішохідного маршруту по Свидовцю. Бо туди де приходять люди з метою мутити велике бабло – не лишається нічого доброго.

Свидовець – один з найвищих гірських масивів в українських Карпатах. Ворожесько – це озеро льдовикового походження. Я обожнюю це місце. Воно прекрасне, хоч й вже немало постраждало від постійного джипінгу та туристів, які не бажають пройти хребет своїми ногами.

Тепер тут вирішили побудувати найбільший гірськоголижний курорт в Європі. 60 готелів, 120 ресторанів, витяги, траси, розраховані на 28 тис туристів – все це на території заповідника. Прадавні ліси вирубають.

Водойми підуть в експлуатацію гірськолижного комплексу. Додайте до цього електрифікацію, газифікацію, каналізації, будівництво доріг.

Як це взагалі можливо? Навряд, обійшлось без хабарів, без перемовин в закритих кабінетах. Тоді як такі рішення прямо стосуються нашого суспільства.

Я закликаю вас підписати петицію та приєднатись до ініціативи @free_svydovets. Хочеться вірити, що ми будуємо іншу, кращу державу. І збережемо все, що в наших силах.

Джерело