Дружина загuблого кіборга і рекордсмена світу з паверліфтингу вступила до лав ЗСУ. ФОТО

Вдова героя Аліна Карнаухова вирішила продовжити справу чоловіка і стати на захист України від російських загарбників.

У травні 2022 року на Харківщині загинув майстер спорту з паверліфтингу Сергій Карнаухов. Спортсмен був командиром відділення розвідки у 93-й бригаді “Холодний Яр”.

Дружина загиблого захисника України Аліна Карнаухова вирішила продовжити справу чоловіка і вступила до лав ЗСУ, передає Обозреватель.

“ЦЕ НЕ БУЛО ДЛЯ МЕНЕ ЯКИМОСЬ ДУЖЕ ВАЖКИМ РІШЕННЯМ, ІДЕ ВІЙНА І КОЖЕН МАЄ ЩОСЬ РОБИТИ ДЛЯ НАШОЇ ПЕРЕМОГИ. МІЙ ЧОЛОВІК ЗАГИНУВ ЗА ЦЮ ПЕРЕМОГУ, НЕ ДОРОБИВ СВОЮ СПРАВУ, БО ЙОГО ЖИТТЯ ЗАБРАЛИ. І Я НЕ ХОЧУ, ЩОБ ЙОГО СМЕРТЬ БУЛА МАРНОЮ. Я ВІРЮ В НАШУ ПЕРЕМОГУ, АЛЕ НЕДООЦІНЮВАТИ ВОРОГА Я НЕ МАЮ ПРАВА. І ЦЕ МІЙ НАЙБІЛЬШИЙ ЖАХ, ЩО ВСІ ЦІ СМЕРТІ БУДУТЬ МАРНИМИ. А ВОНИ СТАНУТЬ МАРНИМИ В ТОЙ МОМЕНТ, КОЛИ МИ ПРОГРАЄМО. ТОМУ ВСЯ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ НА НАС, НА ЖИВИХ, БО ВОНИ ВЖЕ ЗРОБИЛИ ВСЕ, ЩО МОГЛИ, А МИ ЗАЛИШИЛИСЯ І МИ НЕ МАЄМО ПРАВА ДОЗВОЛИТИ, ЩОБ ЦЕ ВСЕ СТАЛО МАРНИМ”, – РОЗПОВІЛА ДРУЖИНА ЗАГИБЛОГО ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ.

Нагадаємо, Сергій Карнаухов був рекордсменом світу з паверліфтингу. У 1999 році ставав чемпіоном світу серед юніорів. Неодноразово підіймався на п’єдестал за підсумками всеукраїнських змагань.

У 2014 році став на захист України, як тільки з’явилися “зелені чоловічки” у Криму.

Сергій був оборонцем Донецького аеропорту, Авдіїівки. У 2019 році отримав поранення від кулі снайпера.

З початком повномасштабної військової агресії повернувся до лав ЗСУ. Загинув герой захищаючи Харківську область від російських загарбників.

Джерело