РФ може спробувати зірвати візит Байдена у Європу: ГУР дізналося про “ядерну небезпеку”

Росія може спробувати зірвати візит президента США Джо Байдена до Європи. Для цього держава-агресор звично вдасться до ядерного шантажу.

Перед запланованим візитом Байдена у Європу Росія розпочинає масштабні навчання стратегічних ядерних сил та проводить підготовку компонентів стратегічних ядерних сил до пуску балістичних ракет морського та наземного базування, а також крилатих ракет повітряного базування. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

За даними української розвідки, у РФ розпочинають масштабні навчання стратегічних ядерних сил перед візитом Байдена у Європу. Посиленням ядерного шантажу держава-агресор хоче зірвати анонсований приїзд президента США.

“Наразі підтверджено підготовку компонентів стратегічних ядерних сил до пуску балістичних ракет морського та наземного базування, а також крилатих ракет повітряного базування. У рамках підготовки до навчань проведено перевірку системи централізованого бойового управління ЗС РФ “Моноліт”, – застерігають у ГУР.

За даними української розвідки у Росії вже провели перевірку каналів бойового управління. Сили та засоби стратегічних ядерних сил російське командування перевело у вищі ступені бойової готовності. До екіпажу ракетного підводного крейсера стратегічного призначення довели бойове розпорядження на вихід у район пуску, підтримується 24-годинна бойова готовність стратегічних ядерних сил до застосування.

На додачу на авіабазі “Тамбов” окупанти розгорнули допоміжний пункт управління командування дальної авіації.

“Такі дії військово-політичного керівництва РФ, зокрема, є спробою завадити візиту Джо Байдена до Європи, який заплановано на 20-22 лютого, шляхом прямого ядерного шантажу та послабити міжнародну підтримку України”, – резюмували у ГУР.

Нагадаємо, ще на початку лютого стало відомо, що Байден відвідає Польщу наприкінці останнього місяця зими. Як писали західні ЗМІ, те, що візит відбудеться практично у роковини повномасштабної агресії РФ, допоможе американському президентові ще раз привернути увагу до стійкості України перед російською агресією та підтвердити солідарність США з українським народом при вступі війни у нову фазу.

Згідно з оприлюдненою днями заявою Білого дому, зокрема, Байден відвідає Польщу, де проведе переговори з Дудою і лідерами кількох країн НАТО. Зокрема, йдеться про лідерів країн, що входять до так званої Бухарестської дев’ятки: Болгарії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Чехії.

Також Байден під час візиту до Польщі виступить зі зверненням до Путіна та росіян, а решта світу у його промові почує “повідомлення, які знайдуть відгук у наших союзників і партнерів”, заявили у Білому домі.

Також повідомлялося, що колишній посол США в Україні і директор Євразійського центру ім. Д. Патрічіу при Атлантичній раді Джон Гербст підбив своєрідні підсумки року повномасштабної війни Росії проти України. За його словами, Україна вже знищила до 50% військового потенціалу РФ. Це значно покращило безпекову ситуацію для західних країн. При цьому інвестиції у ослаблення держави-агресора для тих же США обійшлися у 6% оборонного бюджету.

Джерело