Рагу з кабачків та помідорів на зиму. Виходить дуже смачно та корисно
Рагу з кабачків та помідорів можна не тільки тушкувати на вечерю, але й заготовляти на зиму. Така закуска наповнить зимовий день літнім ароматом та підійде до будь-якої страви. Родина залюбки скуштує цю заготівлю.
Інгредієнти:
- Молоді кабачки 3 шт.;
- Ріпчаста цибуля 5 шт.;
- Томати 5 шт.;
- Морква 2 шт.;
- Часник 5 зубків;
- Зелень кропу 1 пучок;
- Зелень петрушки 1 пучок;
- Соняшникова олія 100 мл.;
- Оцтова 70% есенція 1 ч. л.;
- Морська сіль;
- Перець мелений.
Спосіб приготування:
- Молоді кабачки помийте, почистьте від шкірки, поріжте на кубики та покладіть у каструлю.
- Ріпчасту цибулю пошаткуйте невеликими пластинами та обсмажте на пательні в олії.
- Томати, великого розміру, поріжте на кубики та покладіть до кабачків й цибулі.
- Почистьте моркву, помийте, натріть на терці з великими отворами, посмажте на пательні в олії та додайте до інших інгредієнтів.
- Перемішайте цю овочеву суміш, поставте на невеликий вогонь, додайте півсклянки чистої води та проваріть її 10-15 хвилин, поки кабачки не стануть м’якими.
- Посоліть, поперчіть, додайте подрібнену зелень, часник пропущений через прес, есенцію та добре перемішайте.
- Розкладіть кабачкове рагу в стерильні банки, накрийте стерильними кришками, поставте в велику каструлю, налийте теплої води та стерилізуйте їх 5-7 хвилин, після того як вода в каструлі закипить.
- Вийміть з каструлі банки, закатайте, вкутайте теплою тканиною та залиште охолоджуватись до ранку.
Приємного апетиту!