Смачні та корисні мочені яблука в банках на зиму. Як правильно їх консервувати
Мочені яблука неймовірно смачні та корисні й зможуть замінити дітям всілякі шкідливі цукерки.
Приготувати їх можна у звичайній трилітровій банці. Яблука візьміть пізніх сортів, міцні й без пошкоджень та гнилі.
Інгредієнти:
- Яблука 2 кг.;
- Чиста вода 1 л.;
- Цукор пісок 3 ст. л.;
- Кам’яна сіль 3 ч. л.;
- Лавровий листок 2 шт.;
- Бутони гвоздики 2 шт.
Спосіб приготування:
- Відсортуйте яблука за розміром, який повинен бути меншим за горловину банки.
- Покладіть яблука в банку, додайте цукор, сіль, лаврове листя, бутони гвоздики та налийте зверху холодної води.
- Заповнені до верху банки закрийте капроновими кришками й добре потрусіть вміст до повного розчинення солі та цукру.
- Перенесіть банки з яблуками в безпечне місце на 7 днів киснути, далі опустіть в погріб чи підвал.
- Готові яблука будуть лише через 30 днів, а от зберігатися можуть до самої весни.
Смачного!