Огірки по-корейськи на зиму. Смачна закуска, яка підходить до будь-якого столу
Салат огірки по-корейськи – це дуже оригінальна та смачна закуска, яку можна їсти відразу або законсервувати на зиму. Такий салат можна подавати до будь-якої страви, наприклад, до риби або шашлику.
Інгредієнти:
- Свіжі огірки 2 кг.;
- Свіжа морква 0,5 кг.;
- Свіжий часник 5 зуб.;
- Кристалічний цукор 100 гр.;
- Кам’яна сіль 50 гр.;
- Оцет 9% 100 мл.;
- Соняшникова олія 100 мл.;
- Коріандр мелений 1 ч. л.;
- Мелена паприка 1 ч. л.;
- Червоний мелений перець 1 ч. л.
Спосіб приготування та консервування:
- Спочатку, огірки замочити у холодній воді та дати постояти кілька годин.
- Моркву вимити, очистити від шкірки та натерти на спеціальній тертці для корейської моркви або нарізати тонкою соломкою.
- Перекласти її в миску, трохи додати солі та пом’яти руками.
- Далі, дістати огірки з води, відрізати кінчики з обох сторін та нарізати товстою соломкою.
- Якщо, плоди великі, мають багато насіння та товсту шкірку, то від їх краще позбутися.
- Нарізані огірки разом з морквою перекласти у велику глибоку каструлю.
- Часник очистити, подрібнити, перекласти в миску, додати до нього цукор, сіль, олію, оцет та спеції.
- Вказані вище спеції можна замінити на готову приправу для корейської моркви, тоді її знадобиться 20 гр.
- Все ретельно перемішати та відправити в миску з овочами й знову перемішати.
- Овочеву суміш залишити на 1,5-2 години, але краще на ніч.
- Готовим салатом наповнити заздалегідь простерилізовані банки, залити до верху соком, накрити кришками, поставити у велику глибоку каструлю та залити туди води по плічка банок.
- Стерилізувати банки по 0,5 л. потрібно 10 хв., 0,7 л. — 15 хв., 1 л. — 25 хв.
- Після, закатати їх кришками, перевернути вверх дном, укутати ковдрою та залишити до повного охолодження.
- Банки з салатом зберігати в прохолодному місці, краще в льоху.
Смачного! Джерело