Скандальний воєнком Борисов заявив, що його мама позичила $4,2 млн для купівлі будинку в Іспанії. В НАЗК кажуть, що це фікція

Скандальний колишній одеський воєнком Євген Борисов пояснив НАЗК, що на момент придбання нерухомості в Іспанії його мама мала 4,2 млн доларів, які позичила.
Про це свідчить довідка НАЗК, передають Українськi Новини.

Борисов пояснив НАЗК, що на момент придбання будинку в Іспанії його мати позичила понад 4 млн доларів у різних людей.

Як доказ він надав копії укладених договорів позики.

Проте під час проведення моніторингу способу життя Борисова з’ясувалось, що, окрім елітної нерухомості в Іспанії, мати Борисова цього року придбала ще й автомобіль Mercedes-Benz EQV 2022 р.в. вартістю за майже 3 млн грн.

Борисов пояснив, що покупка здійснена також за рахунок позичених коштів і на підставі тих же договорів.

Однак після їхнього розгляду виникли обґрунтовані сумніви стосовно достовірності особистих підписів позичальників.

Пізніше з’ясувалось, що вони фізично не могли бути присутніми під час підписання згаданих документів.

Крім того, було встановлено, що одна з позичальниць не володіла достатніми грошовими активами, а тому не могла позичити вказану в документах суму близьким особам Борисова.

“Все це вказує на ознаки юридичної фікції, оскільки ніхто з позичальників не міг бути джерелом походження коштів, за які нібито були придбані маєток в Іспанії та автомобіль”, – зазначає НАЗК.

Крім того, на початку цього року дружина Борисова також придбала закордонну нерухомість – офісне приміщення в Іспанії вартістю 510 тис. євро, також не маючи для цього достатньої кількості грошових активів та доходів, отриманих із законних джерел.

Як повідомляли Українськi Новини, Національне агентство з питань запобігання корупції виявило факти незаконного збагачення колишнього одеського воєнкома Євгена Борисова на 188 млн грн.

В одеського воєнкома знайшли нерухомість в Іспанії на мільйони доларів.

Джерело

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.