Президент Бразилії заявив, що “світ втомився від війни в Україні”

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва заявив, що світ втомився від війни держави-агресора Росії в Україні, що наближує мирні переговори. Про це повідомляє агентство Bloomberg у середу, 19 липня.
Агентство пише, що Сілва розкритикував президента Чилі Габріеля Борича на саміті лідерів Європейського Союзу, Латинської Америки та Карибського басейну за його позицію проти Москви. Крім того, Сілва уникав називати Москву головним винуватцем конфлікту, заявивши, що Президент України Володимир Зеленський та США Джо Байден також винні в тому, що не змогли продовжити переговори з російським диктатором Путіним.

“Світ починає втомлюватися. Країни починають втомлюватися. Тож настане момент, коли буде мир. І тоді має бути група країн, здатних розмовляти з Росією і розмовляти з Україною”, – заявив президент Бразилії.

Борич закликав латиноамериканських лідерів чітко засудити війну та визнати, що Росія порушила міжнародне право, оскільки “сьогодні це Україна, завтра це може бути будь-хто з нас”. Небажання Сілви прийняти будь-яку критику щодо Росії розчарувало країни ЄС, оскільки він боявся засмутити Росію, пише Bloomberg. За даними агентства, президент Бразилії у січні відхилив прохання Німеччини надіслати боєприпаси в Україну, а також підтримати антиросійські санкції.

Як повідомляли Українські Новини, у червні президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва заявив, що підтримує територіальну цілісність України та засуджує вторгнення держави-агресора Росії.

У квітні міністерство закордонних справ України відреагувало на пропозицію Сілви віддати Крим Росії.

Джерело