Новорічний серіал “Санаторій “Незабудка” замість зброї: 10 млн грн витратили лише за сценарій

Журналіст припустив, що нині Офісом президента розганяється медіа-кампанія, аби “шпетити погану місцеву владу”

Поки керівник президентської фракції Давид Арахамія звинувачує місцеву владу у витрачанні коштів на другорядні потреби під час війни, – фінансований з бюджету державний російськомовний телеканал FREEDOM платить 10 млн грн за сценарій для новорічного серіалу “Санаторій “Незабудка”.

На це звернув увагу журналіст Богдан Буткевич у себе на Facebook.

“Тут мене трошечки поплавило. Річ навіть не в тому, що згадані барабани і овочерізки купували призначені Зеленським керівники РДА. І навіть не в тому, хто такий Арахамія і скільки саме з ним пов’язують зловживань і до великої війни, і під час неї. А в тому, коли ти бачиш ось такі скрини, як на другому фото. Отже, теле(к)анал “Фрідом” / дурдом, той самий, який є рупором “хароших русскіх”, який замінив нормальне іномовлення, який мовить російською в єдиному телемарафоні – у нас от купує майже на 10 млн новорічний серіал “Санаторій “Незабудка”. Це не жарт – це реальний скрин реальної закупівлі з “Прозорро”, – зазначив він.

Буткевич припустив, що нині Офісом президента розганяється нова медіа-кампанія, аби “шпетити “погану” місцеву владу”. Тоді як представники самоврядування, зазначає журналіст, не можуть почати фінансувати армію, адже наступного дня будуть звинувачені в нецільовому використанні коштів і втратять посади.

“До речі, знаю купу прикладів по країні, коли місцеві влади допомагають своїм частинам – але роблять це непублічно. Саме тому, що розуміють, що нормально це зробити не вийде, бо на наступний день це використає мразота з ОП для своїх політичних розборок. Зате фінансувати на мільярди гривень телепомийки, яка по-російські славить Зеленського з Єрмаком – це ок, це цільові витрати”, – пише Буткевич.

Джерело