ДП «Ліси України, яким керує ворог українського лісу мільйонер Ю. Болоховець, відмовило в створенні 3 заказників

ДП « Ліси України « , яким керує ворог українського лісу мільйонер Ю. Болоховець, відмовило КЕКЦ в створенні 3 заказників для охорони червонокнижної бруслини карликової
Нещодавно ДП « Ліси України «, яким керує ворог українського лісу міліонер Ю.Болоховець, відмовило КЕКЦ в створенні 3 заказників в Чигиринському лісгоспі Черкаської області для охорони бруслини карликової.

Бруслина карликова занесена до Червоної книги України. Бруслина карликова-релікт третинного періоду, вона росла на Землі ще 1, 8 млн. років тому і є сучасником мамонтів.

Це – низенький (0,3-їм) вічнозелений сланкий чагарничок. У дольодниковий період бруслина карликова була досить поширена у всій Євразії. Однак, після відступу льодовика брюслина карликова не могла відновити свій ареал через сильну конкуренцію більш пристосованих та прогресуючих видів.

В Україні є лише близько 30 місць її зростання.

Причому спочатку лісгосп погодив створення всіх трьох заказників, але контора Болохвця силою змусила його відмовитися від погодження.

Незважаючи на те, що ліси України за Конститутцією України належать народу України, насправді вони в нашій країні належать одній людині-генеральному директорові півтора роки тому створеному ДП «Ліси України» Юрію Болоховцю.Цікаво, що заради обрання Болохівця керівником Держлісагентства України тричі скасовувався конкурс – бо він не міг його перемогти. Зрештою, буквально перед своїм звільненням голова Мінекології Роман Абрамовський таки підписав його призначення. І це була фатальна помилка. До влади над лісом прийшла людина, яку до нього не можна було допускати на гарматний постріл.Працюючи у Держлісагентстві всього 2 роки, Болоховець задекларував 1,75 млн. гривень. І це при зарплаті 30 тис. гривень! https://368.media/2021/02/19/millioner-vozglavivshij-goslesagentstvo-oformil-imushhestvo-na-rodstvennikov/ Він що, вирощує гроші на грядці? Зрозуміло, що тут пахне явною корупцією. А зараз він очолив ДП « Ліси України», контору, яка позбавила всі лісгоспі прав на ліси, перетворивши їх на безправні радянські колгоспи.

За кілька років це все розвалиться, і почнуть розбиратися, хто це робив, бо не можна робити державну монополію. Усі говорять про антимонополію, створюють антимонопольні комітети, а тут утворили державну монополію на продаж лісу. Ця реформа в лісовій галузі – чи то величезна помилка, чи то величезний злочин.

Цікаво, що у червні 2022 року Держлісагентство звернулося за дозволом до Антимонопольного комітету про створення єдиного державного підприємства “Ліси України”, проте тоді йому було відмовлено. Після цього відомство звернулося до уряду – і цього разу дістало згоду https://www.stopcor.org/section-suspilstvo/news-piv-miljona-na-podarunki-kerivnitstvu-zhurnalisti-vikrili-koruptsijnu-shemu-v-sistemi-derzhlisagentstva-23-03-2023.html

Зараз Болоховець сам вирішує скільки рубати ліси, і саме від него залежить створення нових лісових заповідних територій. Наразі він прийняв рішення жорстко саботувати їх створення.

. В Україні зараз цей показник заповідності становить близько 5%. І Болоховець, який наклав свою лапу на всі ліси України, не дає його збільшувати.

Плювати Болохівцю і на дві Директиви ЄС-Оселищну та Пташину, згідно з якими Україна, для того, щоб її прийняли в ЄС, повинна взяти під охорону місця проживання рідкісних рослин і тварин. Але як це зробити, якщо Україна створила на шкоду ринковій економіці у себе монополіста з рубання та продажу лісу, поставила на чолі цієї монополії губителя лісів, лісгоспів та лісової галузі Болохівця, який ще й гальмує в нашій країні екологічні євроїнтеграційні процеси. В результаті завдяки Болохівцю Україну можуть не прийняти до ЄС.

Хотілося б запитати у Шмигаля та Зеленського, як така людина опинилась на чолі лісової галузі України?

На фото=

Відмова на створення заказників від Болоховця

Джерело

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.