“НАШІ ВДОМА!” Україна повернула з російського полону ще 100 військових, – Єрмак

Україна повернула з російського полону ще 100 військових. Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі, передають Українськi Новини.
“Нам вдалося провести черговий великий обмін полоненими. Повертаємо додому 100 наших людей – це військові, моряки, прикордонники, нацгвардійці. Серед них є оборонці Маріуполя, “Азовсталі”, Гостомеля. Деякі люди отримали серйозні поранення, мають захворювання. Зробимо все необхідне, щоб кожен з них отримав всю необхідну допомогу “, – написав він.

Єрмак підкреслив, що Україна поверне всіх з полону.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими у Telegram-каналі повідомив, що за результатами чергового обміну військовополоненими додому повертаються 80 Захисників та 20 Захисниць. Серед них дев’ятеро – офіцери, решта – представники рядового та сержантського складу.

Цього разу вдалося визволити 24 нацгвардійців, 22 прикордонника, 22 представника Військово-морських сил, 21 військовослужбовця Збройних сил України та 11 тероборонців.

Визволені Захисники та Захисниці брали участь у боях на херсонському, харківському, донецькому, київському, запорізькому та сумському напрямках.

Координаційний штаб також повідомив, щосеред звільнених є оборонці Бахмута, а також захисники Чонгара, острова Зміїний, ЗАЕС та ЧАЕС.

Майже половина зі звільнених полонених мають важкі поранення, хвороби або зазнали катувань. Наймолодшому з визволених оборонців 19 років.

Координаційний штаб також повідомив, що Україна передала російській стороні ще п’ятьох важкопоранених полонених, в тому числі єдину жінку, яка перебувала в українському полоні.

Крім того, у Рамадан – священний місяць для всіх мусульман – Україна передала двох військовополонених мусульман, які воювали у складі окупаційної армії. Це було зроблено на підтвердження української пропозиції державі-агресорці обміняти мусульман “всіх на всіх” з обох сторін на знак поваги до культури і традицій.

Міноборони Росії повідомило, що 10 квітня внаслідок переговорного процесу з підконтрольної Україні території повернуто 106 російських військовослужбовців.

Як повідомляли Українськi Новини, 7 березня Єрмак повідомив, що Україна повернула з російського полону ще 130 військових.

Джерело