“А вам, українці, соромно? У нас панує безвідповідальність. А є за що судити колишніх президентів!”

Ivan Lozowy

Дональда Трампа арештували в США. Не на довго, випустили в очікуванні проведення судової справи над ним, але все-одно показово, враховуючи, що Трамп залишається одним з головних претендентів на президентскьих виборах в 2024-му році.
Відкладаючи в бік можливі політичні мотиви, які стоять за обвинуваченнями проти Трампа, це зовсім показовий випадок, що у розвинутій демократичній країні ніхто не є поза законом.

Можна уявити, що в Україні арештують когось із колишніх президентів? Важко. Отож. У нас панує безвідповідальність. Є за що судити колишні президентів, наприклад, за зраду національних інтересів держави.

Хоча Кравчук вже годує червячків (тож земля йому бетоном), “хитрий лис” допоміг занепастити Україну, це він схвалив проце ядерного роззброєння України.

А Кучма підписав сумнозвісний Будапештський меморандум. Він ще живий, при свідомості (наскільки таким взагалі колись був), можна судити.

А, між часом, західним політикам соромно.

“Мені дуже соромно” – віцеканцлер Німеччини Роберт Габек перепросив за запізнення з поставками зброї в Україну, за те, що до повномасштабного вторгнення Уряд Німеччини надто пізно ухвалив рішення про передачу необхідної зброї українським захисникам.

Білл Клінтон пожалкував щодо ядерного роззброєння України, на що він намовляв Київ у 1994-му році: “Я почуваю себе жахливо відносно цього бо Україна це дуже важлива держава”.

Відповідальність перед законом, почуття відповідальності внутрі.
Нашим політикам ці обставини і почуття зовсім чужі.
Кучмі, звісно, не соромно.

До речі, щодо відповідальності Зеленського за те, що він не готувався до цієї війни і відносно того як ведеться ця війна це ще відкрите питання.

А вам, українці, соромно?

Джерело