На Хмельниччині заборонили діяльність УПЦ МП. Міськрада забрала 13 земельнних ділянок МП, на яких розміщені споруди

Рішення було ухвалено після подій 2 квітня, коли священики побили військового у церкві (Фото:Хмельницька облрада)

Депутати Хмельницької облради у вівторок, 4 квітня, одноголосно ухвалили рішення заборонити діяльність УПЦ Московського патріархату.

Про це повідомляє пресслужба облради.

Рішення про заборону діяльності УПЦ МП на території Хмельницької області було ухвалено після подій 2 квітня цього року у Хмельницькому Свято-Покровському кафедральному соборі, де священники побили військового за його громадянську позицію.

Депутати також пропонують президенту Володимиру Зеленському визначити законопроект «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» як невідкладний, щоб його позачергово розглянула Верховна Рада.

Міськрада Кам’янець-Подільського позбавила УПЦ МП права на користування землею
Крім цього, організаціям місцевого самоврядування Хмельницької області рекомендували провести інвентаризацію земельних ділянок в УПЦ МП. Надалі облрада пропонує припинити право користування цими дільницями для УПЦ МП.

2 квітня депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик заявив про побиття військового у храмі Української православної церкви московського патріархату в Хмельницькому.

Він опублікував відео, як священнослужитель штовхає та б’є ногою чоловіка у військовій формі, після чого до нього приєднуються інші та притискають військового до стіни. Священик просить викликати поліцію. Тим часом військовий вигукує: «Скільки людей має померти, щоб ви, московський патріархат…».

Священнослужитель разом з іншими чоловіками вивів військового із зламаними за спиною руками з будівлі. Однак на виході між ними знову сталася сутичка. Чоловіка у формі притиснули до підлоги, після чого він сказав, що йому нема чим дихати. З будівлі військовий вийшов із пошкодженим носом.

Заборонити до бісової матері. Відомі українці — про те, що робити з УПЦ МП і як при цьому не порушити закон
За фактом побиття військовослужбовця, зафіксованого на відео, слідчі відкрили кримінальне провадження щодо священика за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України — хуліганство.

Українська православна церква Московського патріархату відреагувала на інцидент і заявила, що «після закликів місцевого депутата чоловік, переодягнений у військову форму, влаштував провокацію просто під час божественної літургії».

**********************************************

Сьогодні на позачерговій сесії Хмельницької міської ради скасували право постійного користування 13-ма земельними ділянками, на яких розміщені споруди УПЦ МП.

Як зазначив міський голова Олександр Симчишин: “У Хмельницькому залишаються 6 ділянок приватної власності, на яких розміщені споруди УПЦ МП, міська рада не має жодних повноважень стосовно прийняття рішень по них”.
✅ щодо 3 земельних ділянок, право постійного користування міська рада припинила раніше
❓інші 3 релігійні споруди не мають відведених окремих земельних ділянок, а перебувають на території МАУПу та Хмельницької обласної лікарні.

❎Вже від сьогодні УПЦ МП не мають права користуватись 13-ма земельними ділянками, навіть у випадку звернення до суду. Адреси земельних ділянок, якими більше не може користуватись УПЦ МП на фото у 1 коментарі.

Також депутати підтримали 5 звернень:

1️⃣ до Голови Верховної Ради України
👉 Заборонити діяльність УПЦ МП на законодавчому рівні на всій території України;
2️⃣ до Керівника Управління Патрульної поліції
👉 Провести службове розслідування та вжити відповідні заходи стосовно причетних до ганебних дій працівників управління патрульної поліції в Хмельницькій;
3️⃣ до Головного Управління Національної поліції Хмельницької області
👉 Провести розслідування щодо групи осіб, котра била, катувала та морально принижувала військового Артура Ананьєва;
4️⃣ до Обласної Прокуратури Хмельницької області
👉 Захисти права військового Артура Ананьєва та інтереси держави та взяти розслідування під особистий контроль;
5️⃣ до Керівника Служби Безпеки України у Хмельницькій області
👉 Вивчити матеріали, що були знайдені в соборі, на предмет колабораціонізму, державної зради тощо… Провести перевірки діяльності всіх храмів УПЦ МП на території Хмельницької громади;
Працюємо далі💪
#Хмельницький #рпц #упц #московськийпатріархат

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять, люди сидять, у приміщенні та текст

Джерело