Виявляється, що кочегаром в котельні можна заробити на 5 квартир. Так обяснила свої статки суддя ВРП…

Українське правосуддя не раз потрапляло під гучний скандал через підозру у корупції та незаконних діях з боку суддів. Останнім часом серед тих, хто стає об’єктом громадського обговорення, є суддя Лариса Іванова, яка подала заяву на посаду судді Верховного Суду.

Під час співбесіди на зазначену посаду Іванова обґрунтовувала своє майно, вказуючи на свою роботу кочегаром, нормувальником і інженером з техніки безпеки. Проте, її майно складається з 5 квартир у Києві та будинку понад 400 квадратних метрів. Інформація про те, що будинок був збудований поруч із будинком її рідного брата, дружина якого теж є суддею, теж викликає підозри.

Також, син Іванової, який також є суддею, володіє квартирою у центрі Києва площею 106 квадратних метрів, а також нежитловим приміщенням у місті.

Такі факти викликають сумніви щодо походження майна сім’ї Іванових. Незважаючи на те, що Лариса Іванова є суддею з 1996 року, її кар’єрний стрибок, який відбувся після приходу до влади Віктора Януковича, теж викликає підозри.

Іванова займала високі посади в господарських судах, включаючи посаду вищого судді, і це може відображатися на її рішеннях. Ставити її на посаду в Верховний Суд, де вона буде оцінювати статки інших суддів, які також можуть мати сумнівне майно, може бути проблемою.

Джерело